DYREVELFERD OG KYRENES VELVÆRE

Dyrevelferd og Kyrenes Velvære!

I Danmark, fra og med 2022, ble det en lovpålagt standard å utstyre hver melkeproduksjonsgård med minst én roterende kubørste per 50 melkekyr. Dette tiltaket støttes av forskning som understreker at kubørster spiller en sentral rolle i å forbedre kyrnes livskvalitet.

Når kyr får tilgang til kubørster, opplever de betydelig større velvære. Børstens friksjon fremmer blodsirkulasjonen i huden, noe som ikke bare øker kyrnes komfort, men også bidrar til å forhindre irritasjon i pelsen. Regelmessig børsting holder også huden og pelsen ren for parasitter og smuss, noe som er avgjørende for å opprettholde god helse og hygieniske forhold.

Det er tydelige bevis for at kyr som har tilgang til kubørster produserer mer melk. Dette viser at kubørster ikke bare er et verktøy for dyrevelferd, men også en viktig faktor i å øke produktiviteten på gården. Hos KVIA fokuserer de på å utvikle kubørster som er sikre og effektive, med lang levetid og produsert i tråd med bærekraftige prinsipper.

Våre KVIA kubørster er bygget med robuste materialer som rustfritt stål og er utstyrt med et pinjonghjul som sikrer en høy virkningsgrad på 98%. Dette designet ikke bare forlenger levetiden til både motor og gir, men forebygger også overoppheting. I tillegg kan du forvente en energibesparelse på minst 50%, noe som er både økonomisk og miljømessig gunstig.

Visste du at tilgangen til roterende børster ikke bare øker kyrnes velvære, men også har en positiv effekt på melkeproduksjonen? Dette understreker viktigheten av å investere i kvalitets utstyr som kubørster for å fremme både dyrevelferd og gårdsdriftens produktivitet.

ku som bruker kubørste
Ku som bruker kubørste

Hos Kubørster.no, handler det om mer enn bare å selge et produkt. Det handler om å tilby en løsning som beriker livene til både kyrne og bøndene de tjener. Vi er forpliktet til å levere utstyr som fungerer uavbrutt, året rundt, uten bekymringer – noe som reflekterer vår dype forpliktelse til kvalitet, service og dyrevelferd.Oppdag forskjellen med Kubørster.no – hvor vi sørger for trivsel i fjøset hver eneste dag, hele året rundt.

Skroll til toppen